Izbornik jezika

BHS | English
Vijesti

Goražde bogatije za 26 novih mašinbravara i zavarivača

 

04.04.2023 16:09
Slika
 
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde je u proteklom periodu organizovalo obuku za zanimanja ''Mašinbravar'' i ''Zavarivač'', koja se realizuje u okviru projekta ''Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada'', koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Tim povodom je danas organizovana ceremonija dodjele Uvjerenja o usavršavanju polaznicima koji su uspješno završili teorijski dio obuke u SSŠ “Džemal Bijedić“ Goražde, kao i praktični dio obuke koji se organizovao u proizvodnom pogonu kompanije „TVC“ d.o.o.

Denis Halilović, jednog od polaznika obuke je istakao: “Drago mi je da sam uspješno završio obuku za zanimanje  „Zavarivač“ u je organizovaloLokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde. Nakon obuke sam stekao nove radne vještine, postao konkuretniji na tržištu rada i zaposlio se u kompaniji „TVC“ d o.o na odjelu za montažu. Posebno sam zahvalan na ukazanoj prilici i podršci koju sam dobio od Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH“.

Planirana obuka u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde je aktivnost koja je definisana u okviru saradnje Grada Goražde, JU Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Privredne komore BPK Goražde, Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Srednje stručne škole ''Džemal Bijedić'' Goražde, TVC d.o.o. Goražde, Udruženja za lokalne razvojne inicijative ''ALDI'' Goražde i Obrtničke komore BPK Goražde u okviru programa "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje Faza II (LEP II).
0 0