Izbornik jezika

BHS | English
Događaji

Zahvaljujući podršci Evropske unije budući zavarivači u Tešnju dobili nove aparate za zavarivanje

 

04.04.2023 14:17
Slika
 
Dana 03.04.2023. godine, JU Mješovitoj Srednjoj Školi Tešanj, u okviru TECH-LAB projekta koji realizuje Lokalno partnerstvo Tešanj, izvršena je isporuka opreme i aparata za zavarivanje.

Predstavnik škole je istakao kako su jako zadovoljni što je njhova ustanova, zahvaljujući podršci Europske unije postala bogatija, te će nova oprema pružiti dobru priliku učenicima, mladima, a i ostalim zainteresiranim kandidatima, koji su voljni da prošire svoja znanja i usvoje nove vještine, da se teoretski i praktično još bolje obuče za zvanje zavarivača. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tešanj u trenutnom prostoru ove škole, a u okviru TECH-LAB projekta, realizuje besplatnu obuku za zavarivače, koju pohađaju nezaposlene osobe evidentirane u JU Služba za zapošljavanje ZDK - biro Tešanj.

Cilj ovog projekta jeste povećanje nivoa znanja i kompetencija nezaposlenih osoba na području općine Tešanj i šire regije, čime se povećava njihova konkurentnost na tržištu rada i smanjuje broj nezaposlenih lica na ovom području.

Lokalno partnerstvo Tešanj je jedno od 20 partnerstava za zapošljavanje koje se provodi u okviru projekta "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje - Faza II" (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).
0 0