Međunarodna organizacija rada (ILO) u okviru projekta koji finansira EU "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini" (BiH), objavljuje Poziv za dostavljanje konceptnih prijedloga za učešće u konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava.

Poziv je otvoren do 30. augusta 2016. godine za sve općine i gradove u BiH, koji se mogu prijaviti u partnerstvu sa zavodima za zapošljavanje, akreditiranim obrazovnim institucijama, preduzećima, udruženjima građana uključujući lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikatima, privrednim komorama itd.

Cilj poziva je da utvrdi interes za učešće u natječaju za dodjelu grantova u vrijednosti između 150.000 i 200.000 eura, koji će biti dodjeljivani u periodu od 2016. do 2018. godine.

Prijedlozi projekata trebaju biti fokusirani na stvaranje novih radnih mjesta i podršku lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.

Ukupna vrijednost projekta je 4 miliona eura, od kojih su 3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH.

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata je dostupan na sljedećem linku.

Aneks 1 – Prijava koncepta projektnog prijedloga

Aneks 2 – Izjava vodećeg aplikanta za koncept projektnog prijedloga

Aneks 3 – Pismo saglasnosti

Aneks 4 – Neprihvatljivi i prihvatljivi troškovi

 

Za više informacija, kontaktirate nas putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Međunarodna organizacija rada (ILO)

Projektni ured
Fra Anđela Zvizdovića 1
Sarajevo