Partnerstvo za cilj ima obuku i zapošljavanje 100 mladih osoba u polju ubrane poljoprivrede.

Partnerstvo za jedan od ciljeva ima obuku 60 nezaposlenih osoba u polju obrade drveta te zapošljavanje njih 50.

Kroz partnerstvo će se doprinijeti boljem zapošljavanje osoba koje su registrovane u Zavodu za zapošljavanje RS i učenika završnih godina srednjih škola. Planirana je organizacija tri vrste obuka obrade tekstila i kože za odabranih 40-50 kandidata i zapošljavanje uspješnih.

Cilj ovog Partnerstva je da razvije tržište rada u sektoru prerade kamena u Zapadnohercegovačkom kantonu i time trajno poboljša pristup mladih obukama u ovoj oblasti i zaposlenje za 60 učenika koji trenutno pohađaju ovu vrstu edukacije.

Partnerstvo za cilj ima prekvalifikaciju 120 nezaposlenih osoba te trajno zapošljavanje njih 60 u oblastima obrade drveta i samostalnog poduzetništva.

Partnerstvo za cilj ima obuku 55 nezaposlenih u oblasti IT-ja, saobraćaja, vizuelnih komunikacija i pružanja sofisticiranih usluga njege tijela te zapošljavanje njih 17.

Partnerstvo za cilj ima zapošljavanje 50 nezaposlenih kroz pružanje obuke o povrtlarstvu i registraciju njihovih farmi kao komercijalnih gazdinstava.

Partnerstvo za cilj ima obuku 40 neuposlenih osoba za poslove mesara, stolara i CNC operatera te zapošljavanje njih 30.

Partnerstvo za cilj ima obuku najmanje 80 nezaposlenih lica za zanimanje zavarivač i zapošljavanje njih najmanje 76.

Partnerstvo za cilj ima obuku najmanje 100 nezaposlenih osoba o poduzetništvu i uzgoju lana, heljde, raži, prosa i spelte te zapošljavanje njih najmanje 60.

Verifikacijom vještina nezaposlenih i registrovanih lica na području Bužima i njihovim prelaskom iz neformalne u formalnu ekonomiju, ovo Partnerstvo će ojačati vezu između obrazovanja i prekvalifikovanja odraslih te dodatno certificirati vještine za 20 osoba radi daljnjeg zaposlenja.

Partnerstvo za cilj ima obuku 186 nezaposlenih za rad u oblasti obrade metala i drveta i proizvodnje kože, obuće, tekstila i hrane i zapošljavanje njih 40.

Partnerstvo za cilj ima obuku više od 150 nezaposlenih osoba za zanimanja kuhar i konobar te zapošljavanje njih najmanje 70.

Partnerstvo za cilj ima obuku 75 nezaposlenih osoba za rad u metaloprerađivačkoj, drvoprerađivačkoj, prehrambenoj i industriji kože i obuće i zapošljavanje njih 50.

Partnerstvo za cilj ima obuku 100 nezaposlenih osoba u oblasti obrade metala i zapošljavanje njih 52.