Projektni tim projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje" u Bosni i Hercegovini (BiH) čine stručnjaci koji imaju dugogodišnje iskustvo o pitanjima jačanja kapaciteta koja se odnose na definiranje potreba tržišta rada, izgradnje institucionalnih mehanizama koje omogućavaju zapošljavanje, promoviranje samoodrživih, partnerski vođenih aktivnosti u okvirima tržišta rada na lokalnom nivou itd.

 

Amra Seleskovic
Amra Seleskovic
Projektna koordinatorica
Amra Selesković posjeduje 25 stručnog iskustva koje je stekla radeći sa međunarodnim i domaćim organizacijama u Bosni i Hercegovini na realizaciji brojnih projekata, počev od razrade projektne ideje, razvoja projektnih prijedloga do upravljanja i izvještavanja. Posjeduje izvanredno iskustvo u upravljanju projektima i servisnim ugovorima od kojih je 26 finansirano od strane Europske unije u cilju unaprjeđenja procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini. Dugogodišnja je trenerica za organizacioni razvoj i upravljanje projektnim ciklusom. Posjeduje stručno znanje o strukturama i funkcioniranju Evropske unije, tehnikama vrednovanja i ocjenjivanja, organizacije i metodologije kao i o EU standardima nabave (PRAG). Amra Selesković je diplominari inžinjer elektrotehnike i trenutno radi na pripremi magistarskog rada na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, smjer Europske integracije. Tečno govori bosanski / hrvatski / srpski i engleski jezik.
Irma Bejdic
Irma Bejdić
Projektni asistent
Irma Bejdić je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz oblasti Finansijski Menadžment, Bankarstvo i Osiguranje. Nakon toga je završila magistarski studij iz oblasti Međunarodni Odnosi i Diplomatija na Fakultetu Političkih nauka u Sarajevu. Prva stručna iskustva je stekla tokom studija, radom u internacionalnoj organizaciji mladih, AIESEC gdje je bila član Državnog odbora AIESEC Bosne i Hercegovine. Profesionalnu karijeru je nastavila u British Council-u gdje je radila na projektima podržanih od strane Evropske Unije u oblasti kulture i obrazovanja. U Međunarodnoj organizaciji rada je radila na regionalnom projektu ''Inkluzivna rješenja na tržištu rada u zemljama Zapadnog Balkana''. Tečno govori engleski, španjolski i njemački jezik.