24.03.2017.

Pozivamo sve predstavnike medija da proprate ceremoniju dodjele 3 miliona eura u grantovima za lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini” kojeg finansira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ukupna vrijednost projekta, čiji je cilj povećati zaposlenost putem prekvalifikacije nezaposlenih, stvoriti nova radna mjesta i podržati lokalni ekonomski razvoj i reformu tržišta rada, iznosi  4 miliona eura. 

Ceremonija će se održati u ponedjeljak, 27. marta 2017., u 10:30 časova, u zgradi EU Delegacije u BiH, Skenderija 3a, Sarajevo.

Predstavnicima medija i ostalim zvanicama će se obratiti ambasador Lars Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH, Adil Osmanović,  ministar civilnih poslova BiH, Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Antonio Graziosi, direktor ILO Ureda Budimpešta i profesor Nikola Mićić, predstavnik lokalnog partnerstva koje predvodi Poljoprivredni fakultet u Banjaluci.

Pozivamo predstavnike medija  da proprate izjave za medije od 10:30 do 11:00 časova, te početak konferencije. Molimo predstavnike medija da u zgradu Delegacije EU dođu najkasnije do 10:15 časova kao bi prošli sigurnosnu kontrolu.

Osnovne informacije o projektu Lokalna partnerstva za zapošljavanje (LEP) su dostupne ovdje.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Nikolu Gaon, eksperta za komunikacije pri LEP projektu

Tel: +387 61 134 759

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.