Pročitajte kako news web portal Bljesak.info piše o info danu projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u ‪Bosni‬ i ‪‎Hercegovini‬", održanom u Mostaru.‬‬‬‬‬‬‬‬

Međunarodna organizacija rada (ILO) održala je u ponedjeljak u Mostaru info dan projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", vrijednog četiri milijuna eura, koji financira Europska unija, od kojih će tri milijuna biti dodijeljena u vidu grantova.

Cilj informativnih dana je da se potencijalni aplikanti informiraju o mogućnostima za dobivanje grantova 

Na objavljeni javni poziv, koji je otvoren do 30. kolovoza, mogu se prijaviti sve općine i gradovi u BiH, pružatelji obrazovnih usluga, službe za zapošljavanje, poduzeća i nevladine organizacije, koja uključuju udruženja građana, odnosno lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikate, gospodarske komore", rekla je Marinela Domančić, službenica za monitoring i provedbu projekta.

Svi zainteresirani moraju raditi u partnerstvu, s tim da jedino poduzeÊa ne mogu biti glavni podnositelji prijava.

Prednost će imati projekti koji će ponuditi trajna rješenja problema zapošljavanja. Grantovi, u iznosu od 150,000 do 200,000 eura, a koji će biti dodijeljeni putem javnog poziva unutar projekta će morati podržati ispunjavanje cilja projekta, stvoriti nova radna mjesta i podržati lokalni razvoj kroz institucionalizaciju suradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.

"Posebnu prednost će imati projekti koji tretiraju područja koja su nastradala u poplavama 2014. godine, te marginalizirane skupine koje se teško zapošljavaju kao što su osobe s invaliditetom, romska populacija, žene i mladi," rekla je Domančić.

Za više informacija o javnom pozivu možete pronaći na stranici www.ba.one.un.org

Link: http://www.bljesak.info/rubrika/business/clanak/u-mostaru-odrzani-info-dani-projekta-podrska-lokalnim-partnerstvima-za-zaposljavanje-u-bih/164723

Mostar, 25-07-2016