27.03.2017

Veliki broj medija u Bosni i Hercegovini izvjestio je o dodjeli grantova u vrijednosti 3 miliona eura za 15 novoosnovanih lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja će u naredne dvije godine biti odgovorna za povećavanje zapošljivosti putem prekvalifikacije skoro 2.000 osoba u 22 opštine, stravanje najmanje 620 novih radnih mjesta, te za reformu tržišta rada u njihovim zajednicama.

Linkovi na neke od njihovih objave su u nastavku.

Piše: DEPO portal, Maja Ručević, 23. februar 2017. 

Link: https://goo.gl/xMo8wb

Ova dobra vijest veže se za projekat "Lokalna partnerstva za zapošljavanje" koji finansira EU sa više od 4 miliona eura, od kojih će 3 miliona biti dodijeljeno lokalnim zajednicama u BiH u obliku grantova.

Piše: Blic, Vida Đukić, 22. decembar 2016.

Link: https://goo.gl/I6UaJT 

Uspostavljanjem lokalnih partnerstava za zapošljavanje biće stvorena nova radna mesta u BiH, čime će se smanjiti broj nezaposlenih osoba.

Međunarodna organizacija rada (ILO) održala je danas u Bihaću posljednji, od šest info dana projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, vrijednog četiri miliona Eura, koji financira Evropska unija, od kojih će tri miliona biti dodijeljena u vidu grantova.